Петимата се занимавали с бодибилдинг и са безработни
Задържаните за отвличане с цел грабеж мъже от Разградско са объркали жертвата си, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Такава грешка се случва много рядко в криминалистиката, сподели окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Разследването на случая е започнало на 2 ноември, след подаден късно вечерта сигнал от жителка на Хърсово. Тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома ѝ, нападнали били мъжа, с когото живее на семейни начала, насила го качили в автомобил. Малко след това похитеният бил изхвърлен от колата, а похитителите му избягали.
 

престъпна група отвличане Разградско
ОД на МВР-Разград


„Оказало се, че мъжът е отвлечен и пребит по погрешка, заради близо 3000 лв., които негов съселянин намерил", обясни прокурор Тодоров.

Разбиха престъпна група, похитили и отвлекли мъж в Разградско (СНИМКИ

Най-абсурдното от всичко - парите били мухлясали и почти негодни за използване. В банка в Разград е направено заявление банкнотите да бъдат подменени. Похитителите успяват да се доберат до бордерото за подмяна на парите и решават да ги откраднат.

За да стигнат до притежателя на сумата, те задават на джипиеса на джипа БМВ Х 5, с който се придвижват от Острово до адреса му в Хърсово, но се оказва, че всъщност навигацията им изиграва лоша шега и ги закарва на друг адрес, разказаха още от прокуратурата.
 

престъпна група отвличане Разградско
ОД на МВР-Разград


Мъжете на възраст между 28 и 41 години, а отвлеченият и пребит мъж - на 52. Пишман похитителите носили с пистолети, пушка и маски. Повече от един час те се опитвали да измъкнат от него информация къде са парите. В тежко състояние със счупена челюст и натъртвания пострадалият е настанен в разградската болница. Похитителите са направили опит да отвлекат и доведената дъщеря на потърпевшия, но момичето се барикадирало в една от стаите.

Установени са всички петима извършители, а четирима от тях са задържани. Петият се присъединил към останалите по пътя по тяхна покана. За двама от тях, които са криминално проявени за различни престъпления са внесени мерки за неотклонение "задържане под стража", които ще се гледат в петък от състав на Разградския окръжен съд.
 

престъпна група отвличане Разградско
ОД на МВР-Разград


Обвиненията срещу тях са за грабеж и отвличане, като наказанието за първото деяние е лишаване от свобода от 5 до 15 години, а за отвличане - от 7 до 15 години. Петимата мъже нямат официална месторабота, занимават се с бодибилдинг.