Кметът на Петрич: Хаджииванов си присвоил пазар и ресторант
Кметът на Петрич: Хаджииванов си присвоил пазар и ресторант / снимка:Gong.bg

Футболният шеф на ПФК „Беласица” Костадин Хаджииванов е присвоил на гърба на клуба пазар и ресторант. Такова мнение изрази в предаването „Пропаганда” по Дарик кметът на Петрич Велко Илиев. Той не знае дали Коце Маца е правил далавери в Общинския съвет е града, според него, когато футболният шеф е в Петрич се държи като обикновен човек и с нищо не показва, че е нещо повече. „Не съм убеден, че нашата власт не се е интересувала от него, изненадам съм, че арестуването става в Гърция, а пък нашите власти тук нищо не знаят”, добави Велко Илиев.

Аз познавам г-н Хаджииванов като президент на ПФК „Беласица” и като Общински съветник на Петрич вече два мандата. По време на миналия мандат 2003-2007 година беше активен в работата си. От 2007 година, след като касираха изборите в Петричка община също беше Общински съветник, но не работеше със същата активност, която беше в миналия мандат. По определени теми, като спорта и кардиналните проблеми на Общината, е изразявал своята позиция. Имали сме конфликти, но те са нормални за всеки Общински съвет.

Вие сте били с него на балотаж, Петрич е една невралгична зона по отношение на купуването на гласове, имате ли информация и доказа ли се нещо по отношение на купуването на гласове от страна на вашия съперник?

Да, през 2003 година ние наистина заедно излязохме на балотаж, през 2007 година за местните избори пак участва, но тогава участието му беше по-скромно. Според мен изборите в Петрич ги касираха по други мотиви – това, че две коалиции влязоха на границата, закъснението на протоколите и изобщо неща, които се случиха в цяла България.

Освен, че е Общински съветник и шеф на футболен клуб, с какво се занимава, какъв е бизнесът му?

Бизнесът му в Петрич и бизнесът, с който аз съм запознат е, че има две дървопреработващи предприятия – в града и в село Карналово. Отделно от това се занимава с ресторантьорство. През годините сериозно се занимаваше с внос и износ на тютюневи изделия.

Някаква далавера вътре в Общинския съвет забелязали ли сте вие?

Преди години решихме да подпомогнем футбола, защото Петрич все пак не е голям град и бяха апортирани два обекта в ПФК „Беласица” – ресторант „Яворите” и пазарът. От страна на президента имаше заявка, че е много благорадарен и никога няма да спекулира с това, което общината прави за него. Само година след това обектите бяха приватизирани и изкарани от футболния клуб.

Вие твърдите, че Коце Маца е успял през футболния клуб да открадне пазара на Петрич?

Общо взето така се случи с помощта на няколко много добре обмислени адвокатски хватки. Човек от този ранг е много над средното ниво от другите хора – това се показва по облекло, по автомобили, по къщи.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.