Кметът на Габрово Таня Христова е готова да подаде оставка, ако се наложи. Това каза самата тя пред NOVA. "Оставката е в моя джоб от първия ден, в който има решение за избора ми на кмет", сподели тя в ефира на „Събуди се”.

Седем задържани с боксове и метални палки в Габрово

Христова подчерта, че в Габрово няма ромско гето, махала или училище. В петък Общинският съвет е приел декларация по отношение на възникналия протест.

"Вчера по време на извънредната сесия на Общинския съвет се реши единодушно и се изготви обръщение към гражданите, с което категорично заяви, че внушенията и манипулациите за това, че в Габрово целенасочено и организирано се внасят или привличат роми, е невярно твърдение. Категорично се заявява, че в Габрово няма ромски гета, махала, нито ромско училище. (...) В Габрово няма концентрирано присъствие на роми. Хора, които живеят незаконно - нямам такава информация", каза тя.

Шефът на полицията в Габрово подаде оставка
 
Таня Христова уточни, че едно от изискванията, за да получиш общинско жилище в града, е да си живял е него поне 10 години.

Тя беше категорична, че в Габрово няма настанени лица в незаконни жилища. "В момента продължава мероприятие, започнало в предишни години, за събаряне на незаконни сгради", обясни Христова и потвърди, че и тези дни са били събаряни сгради.

Полицията в Габрово реагирала със закъснение на извършения побой
 
„Най-важното, което трябва да направим сега, е да върнем реда и спокойствието в Габрово”, заяви кметът.
nova.bg