Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков коментира реакциите на другите партии за декларацията, която по-рано в понеделник бе изпратена до всички депутати от ПП-ДБ.

ПП-ДБ искат отсрочка за мандата: Ще са ни нужни около три месеца

"Днес чухме най-различни оправдания от различните партии. ГЕРБ си измислиха "можем да говорим, но няма да да подкрепим", от "Възраждане" чухме "можем да подкрепим", но всякакви условия, от ИТН заявиха ,че е противоконституционно", каза Петков.

"Колеги, много е просто. Става дума да кажете - ние "за" корупцията ли сме или "против". Ако сте "против" - не ви трябват оправдания. Излезте и гласувайте декларацията. Вместо да ходите на море, дайте да изковем тези закони и един пък завинаги да се справим с този проблем. Всичко друго са оправдания", добави Петков.

Той уточни, че цялата декларация е изпратена до 240 народни представители, така че всеки да се запознае с нея. "Дойде видовден, няма средно положение", каза той.

 В централа на Демократи за силна България (ДСБ) се провежда заседание на парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България".

В понеделник президентът Румен Радев се срещна с представители на ПП-ДБ по инициатива на парламентарната група. От ПП-ДБ предложиха решение, с което, по думите им, може да се излезе от политическата криза и заявиха, че ще им трябва още малко време. Радев от своя страна подчерта, че трябва да се придържат към чл. 99 от Конституцията. По-късно от ПП-ДБ заявиха, че ще са им нужни около три месеца. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня