/ БГНЕС
Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди на открито дистанционно заседание днес предложението на "Булгаргаз" за по-висока цена на природния газ с 2,20 процента за август.

КЕВР прие правила за работа на организирания борсов пазар на електрическа енергия

"Булгаргаз" ЕАД е предложило в доклад, изпратен до КЕВР, за следващия месец да бъде утвърдена цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия в размер на 19,52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е увеличение в сравнение с действащата цена с 0,42 лв./MWh или с 2,20 процента.

По време на заседанието изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, който се включи чрез програмата за съобщения Скайп, заяви, че от обществения доставчик нямат забележки относно доклада на работната група на КЕВР.

"Булгаргаз" връща 59 млн. лева на клиентите на "Топлофикация-София"

Той добави, че "Булгаргаз" ще предостави на КЕВР информация за цените на европейските газови хъбове, както и на курса на долара спрямо еврото, на 1 август сутринта, за да може предложената цена на обществения доставчик да е актуална.

"Окончателното решение за цената на природния газ за август ще бъде взето от КЕВР на закрито заседание на 1 август, от 13:00 часа", обяви председателят на регулатора Иван Иванов.
БТА