Двама души бяха ранени днес в центъра на Анкара, след като камион, спирачките на който отказали, падна върху миниван.

Инцидентът е станал в обедните часове днес на булевард „Ататюрк“ (съвсем близо до българското посолство) до известния парк с лебедите „Кугулу“ в централния район Чанкая, разказаха пред БТА очевидци на инцидента.

Камионът, паркиран пред унгарското посолство на булевард "Ататюрк", внезапно потеглил, тъй като са отказали спирачките му. Превозното средство е излязло от пътя, преминало е през мантинела и е паднало върху миниван, движещ се през подлеза долу. Двама души, които са били в минивана, са били ранени.

Шофьор без книжка удари паркирана кола, блъсна се в гараж и събори стена

На мястото на инцидента са пристигнали много линейки и полиция. 

Пострадалите са откарани с линейка в столичната болница Билкент. Няма опасност за живота им, информират турските медии.

Пътят, който бе затворен за известно време заради инцидента, бе отворен за движение, след като катастрофиралият камион и миниванът са били изтеглени. 

Шофьорът на камиона е задържан за разпит.

Инцидентът стресна жителите на турската столица, като за известно време са възникнали притеснения във връзка със сигурността заради големия брой полицейски коли и мотори, изпратени на мястото на инцидента. Хеликоптер е кръжал в района.

Междувременно президентът Реджеп Тайип Ердоган, връщайки се от церемония, състояла се в Асоциацията на турските предприемачи, е минал с конвоя си покрай мястото на произшествието. Президентът е бил информиран за произшествието, съобщава турската телевизия НТВ.