КАТ: За да няма задръствания, използвайте обходните маршрути
КАТ: За да няма задръствания, използвайте обходните маршрути / снимка: Sofia Photo Agency

Засилен трафик се очаква по основните пътища в страната заради многото пътуващи през почивните дни, съобщават от КАТ.

От МВР припомнят, че автомобилистите могат да ползват и обходни маршрути за избягване на най-натоварените трасета (автомагистрала "Хeмус" и първокласния път Е-79 в участъка Дупница - Драгичево - ВладаяКняжево).

Пътуващите от Врачанско и Видинско към София или в обратната посока могат да ползват пътя през прохода Петрохан, както и пътя през Искърското дефиле.

Пътуващите от Централна България могат да използват и първокласния път Бургас - София (подбалканския път) освен автомагистрала "Тракия".

Движещите се от Югозападна България към столицата от Дупница могат да се отклонят по пътя през Самоков или по маршрута през Белчински бани, Железница и Бистрица.

Трафикът по главен път Е-79 в посока Гърция е изключително натоварен. Много българи са избрали Гърция за място, където ще прекарат почивните дни от 1 до 6 май.

Движението с автомобил в София пък вече е повече от спокойно, показа проверка на Дарик.

Очаква се най-натоварено да бъде движението по автомагистрала “Хемус” в отсечката преди и между тунелите “Топли дол” и “Ечемишка”, където автомобилите се движат в едно платно поради ремонтни работи, съобщи за Дарик радио Красимир Костов, главен инспектор в „Пътна полиция – КАТ”.

Засилен трафик се очаква и по международния път за Кулата между кв. “Княжево” и сeло Драгичево. За облекчаване на движението ще се осигурява движение в две ленти от платното със съответна сигнализация.