Лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов
Лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов / БГНЕС, архив
Интервю на Кирил Вълчев със съпредседателя на
92583
Интервю на Кирил Вълчев със съпредседателя на
Каракачанов: Промяната на избирателната система не решава проблемите
  • Интервю на Кирил Вълчев със съпредседателя на
  • Каракачанов: Промяната на избирателната система не решава проблемите
Над 1000 автобуса с изселници от Турция се подготвят  да осигурят гласове на предстоящите парламентарни избори. Това се прави от изселническите организации, заяви в "Седмицата" на Дарик лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов. Той допълни, че страната ни трябва да се противопостави на изборния туризъм. По отношение на работата на следващото Народно събрание, Каракачанов посочи, че промяната на избирателната система не може да е най-важната задача на бъдещия парламент.

 „Мажоритарна избирателна система в два тура не решава нито един от проблемите на България“, уверен е Каракачанов. Това не е най-важното нещо, смята той. Съпредседателят на „Обединените патриоти“ бе категоричен, че от коалицията няма да подкрепят такава избирателна система. Каракачанов би подкрепил немската избирателна система, която отчита и вота, даден за партия.

Райчев: Германската избирателна система е великолепен мерцедес

Лидерът на ВМРО и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов
БГНЕС, архив

„Мисля, че няма как две политически формации да направят мнозинство, така че тук разговорът дали с БСП, или с ГЕРБ просто е несериозен. Ще се наложи, предполагам, като гледам какви са обществените нагласи, гледайки социологията, ще се наложи и ГЕРБ, и БСП заедно с нас и други български партии, да седнат на една маса и да разговарят по това ще продължава ли страната да бъде в безпътица, или ще има правителство“, каза той.

Галъп: Как се приема сюжетът за широка коалиция между ГЕРБ и БСП?

В коментар на категоричните заявки от страна на БСП и ГЕРБ, че няма каквато и да е възможност да участват в общо правителство, Каракачанов каза: „Когато чуете, че някой толкова силно отрича, не вярвайте толкова убедено.“