/ Георги Димитров
Днес облачността над южните райони ще се разкъса и след обяд над цялата страна ще преобладава слънчево време. Северозападният вятър временно ще отслабне и ще е слаб до умерен, а привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 2 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха 6-9 градуса. Температура на морската вода 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6 градуса, на 2000 метра - около минус 9 градуса.

В неделя облачността ще е променлива, без съществени валежи. Минималните температури ще са по-ниски, предимно между минус 7 и минус 2 градуса, но през деня вятърът от запад-северозапад отново ще се усили и максималните ще достигат на места до около 10 градуса.

В понеделник вятърът ще отслабне, след обяд ще се ориентира от югозапад, през нощта срещу вторник в Източна България ще се усили. Облачността ще е разкъсана, висока и средна, към вечерта от запад ще се вплътни. 
НИМХ, БТА