/ ThinkStock/Getty Images
Тежко е състоянието на двама от пострадалите от колата, помела тийнейджъри в Петрич. Единият е с ампутиран крак. В момента в градската „Югозапарна болница” се провеждат кръвопреливания. Другото пострадало момиче, което също беше настанено в болница е в стабилно състояние и се е прибрала още преди няколко часа. Инцидентът стана тази нощ около 12:00 ч. 18-годишен шофьор изпуснал колата от контрол и блъснал трима души на тротоара.

Кола помете трима младежи на тротоар в Петрич
 
Ампутация на крака на 17-годишното момче, блъснато от автомобила се наложила на мястото на инцидента. Това обясни пред Дарик д-р Александър Попов от Спешния център в Петрич:
 
„Стигна се до травматична ампутация на място още. Другото момиченце беше с фрактура на подбедрица“.
 
Състоянието на децата е стабилизирано, но все още се извършва кръвопреливане:
 
„Наша линейка пътува за още кръв. Има нужда от още кръвопреливане. Стабилизирани са, но до степен, че се налага кръвопреливане“, допълниха от болницата.
 
Третото пострадало дете е 16-годишно момиче, което е било с по-леки наранявания и вече е освободено от болницата.
 
„Прието е в спешния център с порезни наранявания. Пренасочено е към лечебното заведение, а по-късно е освободено по негово настояване, за да продължи вкъщи“, каза още доктор Попов.
 
Той обясни, че за 15-годишното момиче с наранявания в областта на подбедрицата предстои още една операция. Той обясни, че децата са били спасени благодарение на бързата реакция на лекарите:
 
Ако нямаше болница тук, най-близката е в Сандански, децата щяхме да ги загубим“.