/ Дарик Враца
18-годишен шофьор помете трима младежи на тротоар в Петрич. Инцидентът е станал малко след полунощ. По неофициална информация шофьорът опитал да прави дрифтове с колата, изгубил контрол върху мокрия асфалт и изхвърчал върху тротоара, където блъснал тримата младежи. Двама от тях – момче на 17 и момиче на 15 години са с опасност за живота. Друго, 16-годишно момиче, е прегледано и освободено.

Пиян и дрогиран шофьор блъсна шест момичета в Китен
 
Сигналът за инцидента е подаден половин час след полунощ. Сблъсъкът станал на улица „Цар Борис 3” в Петрич. По неофициална информация 18-годишният шофьор опитал да форсира и пързаля колата, но загубил контрол и изхвърчал върху тротоара. Там блъснал трима младежи, подслонили се от дъжда пред заведение, съобщи за Дарик говорителят на ОДМВР-Благоевград Йорданка Шаркова:
 
„В 00:25 ч. е станало на ул. „Цар Борис 3” в Петрич. 18-годишен е водачът на лекия автомобил „Опел Астра“. Той се е движел с несъобразена с пътните условия скорост. Загубил е контрол над автомобила, излязъл е от пътя, качил се е на тротоара и е блъснал 17-годишно момче от село Първомай, то е настанено за лечение в болницата с опасност за живота; 15-годишно момиче от село Тополница, което също е с опасност за живота и 16-годишно момиче от село Първомай, което е пострадало без опасност за живота“, обясни Шаркова.

Кола помете майка с дете, жената е със счупени крака
 
Двамата тежко пострадали младежи са настанени в УМБАЛ „Югозападна” с опасност за живота, голяма кръвозагуба и порезни рани. Момчето е с ампутиран крак, а момичето – с фрактури на ръката и крака. Другото 16-годишно момиче се е оплакало от болки в корема, прегледано е и освободено.

16-годишен без книжка помете четирима пешеходци и избяга

18-годишният шофьор е задържан за 24 часа:
 
„Пробите с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Той е задържан“, посочиха още от полицията.

Кола помете пешеходки на Околовръстния път в София
 
По информация на местни медии 18-годишният шофьор е син на бивш икономически полицай и е изкарал шофьорска книжка преди месец.
 
В края на юли 6-годишно дете бе блъснато на тротоар в Сандански от 72-годишен шофьор, който навлязъл с колата си в затворена за ремонт улица. Детето бе откарано в столичната болница „Пирогов”, където на 4 август почина.