/ netinfo
Пиян и дрогиран шофьор помете с „БМВ 320” шест момичета на тротоар в Китен. Инцидентът станал вчера към 21:00 ч.снощи, съобщи Областната дирекция на МВР-Бургас.

31-годишният Даниел С. от София се движил по ул. „Корал” в курортното селище, когато с висока скорост предприел десен завой. Автомобилът излязъл от платното, ударил тийнейджърките една след друга, а след това се преобърнал по таван.

Шофьор прегази дете и избяга, то е с опасност за живота

Пострадалите момичета са от Лом. Три от тях са настанени за лечение в бургаска болница. Най-тежко е пострадало 17-годишно момиче, което е с фрактура на шиен прешлен. Други две девойки на същата възраст, са с травматичен шок. Останалите са с по-леки контузии. Те са били прегледани на място от медицински екип на Центъра за спешна помощ в Царево и освободени.

По данни на полицията шофьорът е консумирал алкохол, бил на амфетамини и карал с несъобразена скорост.

Джип помете 16-годишен младеж на пешеходна пътека

Мъжът има девет години шофьорски стаж, посочват от МВР-Бургас. Той е тестван за употреба на алкохол, а дрегерът отчел 0,92 промила. Проверен е и и за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът констатирал положителна проба.  

Водачът е задържан за срок от 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

От прокуратурата в Царево съобщиха, че са се заели със случая и под нейния надзор разследването продължава. По случая са назначени съдебно-медицински експертизи, авто-техническа експертиза, химико-биологична експертиза, повторен оглед на местопроизшествието, провеждат се разпити на свидетели и други процесуални действия.