/ БГНЕС, архив
Тази седмица дневният ред на депутатите предвижда разглеждане на важни въпроси, сред които Законът за движение по пътищата и енергетиката. Депутатите ще започнат програмата си с първо гласуване на Законопроект за изменение на Закона за движение по пътищата, с вносители Цветан Цветанов и група народни представители.

Махат знаците, които предупреждават за камери по пътищата

Предстои второ гласуване на Законопроект за допълнение на Закона за енергетиката, с вносители Делян Добрев и група народни представители, приет на първо гласуване на 1 юни 2017 г.  Комисията за защита от дискриминация ще направи своя отчет за 2016 г. Депутатите ще подложат на първо гласуване Законопроект за допълнение на Кодекса за социално осигуряване, с вносители Корнелия Нинова и група народни представители. Това ще бъде разгледано като точка първа за четвъртък – 15 юни 2017.

Борисов призова депутатите по-малко да се обиждат

Предстои и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с вносители Цветан Цветанов и група народни представители, Мустафа Карадайъ и група народни представители. Това ще бъде точка втора в четвъртък.

Мажоритарният вот мина на първо четене в правната комисия на НС

Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол ще направи отчет за осъществяване на процеса на приватизация и следприватизационен контрол за периода 1 януари - 30 юни 2016 г., както и отчет за осъществяване на процеса на приватизация и следприватизационен контрол за периода 1 януари - 31 декември 2016 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси ще представи Годишния доклад за дейността на комисията за 2016 г.  Редовният парламентарен контрол е в петък.
 
БГНЕС