След няколкодневно боледуване на 24 февруари почина популярният телевизионен водещ Радослав Кавалджиев-Роро. Като причина за смъртта му беше посочен неизвестен близкоизточен вирус. Той беше приет в болница, след като се върна от двуседмична почивка на остров Бали.
 
Почина Роро Кавалджиев

В предаването "Часът на Милен Цветков" по NOVA неговата приятелка Руми Иванова сподели, че е разговаряла с Роро няколко дни преди да постъпи в болница. По думите й той никога не се е оплаквал и щом е казал, че му е зле, значи наистина е бил в много тежко състояние.
 
Руми разкри, че Роро отказвал да пие лекарства и може би една от причините да не вземе веднага мерки е точно този "инат": "Явно всичко е едно стечение на обстоятелства, довели до загубата на Роро".
 
По време на  почивката на остров Бали по време на рафтинг той паднал от лодката и бил близо 30 секунди под вода.
 
Според д-р Атанас Мангъров причината за смъртта на сина на Вили Кавалджиев може да се дължи на някоя от тропическите трески и на първо място това е денга.
 
"Инкубацията е около две седмици. Това е вирус, който се предава чрез ухапване от комари, като те се заразяват от животни. В повечето случаи протича леко,  но може да се развие много бързо и много тежко, и няма нещо, с което да се повлияе".  
 
Близки и приятели изпратиха Роро в последния му земен път

По думите му е важно, когато човек пътува към подобна дестинация, да си направи редица ваксини, но точно за денга такава няма.
 
"Това са рисковете на екзотичните пътувания", добави д-р  Мангъров.
 
41-годишният Роро стана любимец на публиката като водещ на предаването "Мист" и "Интерактив" в музикалната телевизия ММ. Последната му голяма медийна изява беше във "VIP Brother".