COVID-19 изправи пред невиждано предизвикателство редица отрасли и застраши много бизнеси от фалит.  Как се приспособява туризмът на родното Черноморие по време на пандемия и може ли лятото ни да бъде безопасно? Отговорите на тези въпроси ще търсят в "Темата на NOVA" Георги Георгиев и операторът Димитър Василев.

Министър Ангелкова: Всеки турист е важен, на първо място обаче е здравето на хората

Обиколката започва от север на юг - различни градски варианти за почивка, различни курорти. Едно е сигурно. Тази година лятото ще е по нови правила както за туристите, така и за собствениците на хотели и ресторанти. Дори нощният живот по курортите вече е различен.

Туризмът беше принуден да измисли начин за светкавично приспособяване в трудната ситуация, за да издържи на кризата и да предложи перфектната ваканция. Браншът обещава безопасност, строги мерки и категорична гаранция, че летовниците ще получат сигурна почивка.

Ангелкова: Има раздвижване на туристи, доста българи са избрали Черноморието

А собствениците на нощни заведения се надяват „спокойното“ да не бъде „новото“ море, за да спасят бизнесите си. Как ще премине лятото и колко време ще бъде необходимо, за да се изправи обратно на крака туризмът?
nova.bg