/ iStock/Getty Images
Алкохол и тютюневи изделия с изтекъл срок на валидност откриха митнически служители в два наргиле бара в района на град Търговище, съобщиха пресцентъра на Агенция "Митници".

Иззеха 118 литра алкохол в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

На 4 август, митническите служители от сектор „Оперативен контрол“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване - Дунавска“, са извършили две отделни проверки в две заведения в града.

В първия наргиле бар инспекторите установили десет бутилки с различни високоалкохолни напитки и пет кутии тютюн за наргиле - всички с изтекъл срок на валидност на бандеролите.

При втора проверка в кафе-клуб е установено, че заведението не разполага с разрешително за продажба на тютюневи изделия, а в него се съхранява както тютюн за наргиле с бандерол, така и 15 кутии с нелегален тютюн за наргиле.

Иззеха над 20 тона етилов алкохол в района ГКПП Силистра

Иззети са и 17 бутилки с различни високоалкохолни напитки с изтекъл срок на валидност. Агенция „Митници“ напомня, че алкохол и тютюневи изделия със стар бандерол не могат да се продават и съхраняват в търговките обекти и техните складове след изтичане на предварително установения преходен период.

Както и в обекти, които не разполагат с валидно разрешително, не могат да се предлагат тютюневи изделия.