/ Георги Димитров

Зам.-председаделят на ДПС Йордан Цонев бе изведен от БНТ минути преди началото на "Панорама", където трябваше да се включи на живо от студиото. Вместо това депутатът участва в диалога в студиото чрез видеовръзка.

Протестът срещу хартиената бюлетина се премести от парламента пред БНТ

Протестиращи срещу хартиената бюлетина заградиха БНТ. Те се преместиха от Народното събрание пред сградата на националната телевизия с намерение да причакат Цонев, за да му зададат въпроси за гласуването на ДПС при разглеждането на промените в Изборния кодекс, с които беше приета хартиената бюлетина.

"Искам да кажа на хората от протеста пред БНТ, че съм участвал във всички протести, и тези срещу комунистическия режим, и пред Министерския съвет, - и протестът е хубаво нещо, демократично, но не и когато се пречи на другите да работят. Демокрацията не печели нищо от това", коментира депутатът.

Скандали, обвинения и ултиматум: Напрежение в парламента заради „хартиената коалиция“

“Ние не искаме ДПС, БСП, ГЕРБ и всяко едно кремълско управление във властта. Денят, в който се опитат отново да вкарат този закон в НС, ние ще бъдем отново пред парламента, надявам се с ПП и ДБ. Дано само да не ни принудят да влезем в парламента, защото тяхна ще бъде отговорността." Това заяви лидерът на един от организаторите на протеста - Георги Георгиев от "БОЕЦ".

Ефектът от днес е важен, защото “Данчо ментата”, Йордан Цонев, е извън БНТ, ние сме тук, а страхливецът го няма, допълни Георгиев.

БГНЕС