/ iStock/Getty Images
Акция за издирване проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК на 9 март в труден планински терен при тежки метеорологични условия, съобщиха от отряда.

Военни с дрон търсят изчезналите баща и син под връх Ботев

Сигналът за изчезнал мъж над село Свидня западно от град Своге, е постъпил на 8 март вечерта. След установяване на контакт чрез мобилен телефон с изгубения, помощ от него е била отказана.

Отряд Лакатник е бил в готовност през цялата нощ. На следващия ден сутринта е стартира акция за издирване. В нея са се включили осем планински спасители от отряда с два високопроходими автомобила и спасителен инвентар.
 
 

Акция за издирване проведе отряд Лакатник на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК вчера в труден планински терен...

Публикувахте от ПСС - отряд Лакатник в Вторник, 10 март 2020 г.

В хода на акцията, изгубеният е бил локализиран по данни от разговори с него от предишния ден. Бил е обходен целият предполагаем терен, като от една страна се обходиха пеш всички пътеки и дерета в района, а от друга се извърши разширено търсене в околоните местности по всички проходими горски пътища.

Издирват двама старозагорци, тръгнали към връх Ботев

Местонахождението му не е било в обхвата на целевия терен спрямо първоначалните данни, което е предположило динамично движение на мъжа. Няма конкретни данни в каква посока или къде се е намирал изгубеният.

Поради липса на каквато и да е друга информация за посока и място, акцията бе преустановена в 18:00 часа до второ нареждане от Централата на ПСС в София.