Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция
Избирателни списъци открити в дома на председател на изборна секция / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Представители на районна администрация "Слатина" извършиха проверка по сигнал за откраднати избирателни списъци в съответния район в София.

Било е установено, че председателят на 37-а секция при район „Слатина" Кичка Кръстева, вместо да предаде избирателните списъци, включително и забранителни декларации към тях, ги е задържала в дома си. Това каза Наталия Стоянова, зам.-кмет на район „Слатина", след извършена проверка по сигнал на РИК.

„Ние, като представители на район „Слатина", с приемно-предавателен протокол, взехме документите и отиваме да ги занесем в областната управа", каза Стоянова, цитирана от агенция Фокус.

Тя посочи, че в момента не може да каже по какъв начин това може да е повлияло на изборите. По думите й, това са списъци с гласоподаватели, които са гласували в тази секция.

„Не е редно тези списъци да бъдат в нея. Г-жа Кръстева каза, че ги е забравила. Ние сме тук по сигнал на РИК, че липсват тези списъци. От ГРАО се преброяват всички подписи на гласувалите", каза Стоянова. Тя заяви, че не знае точния брой на списъците.