Избират нови главни редактори на в. „Труд” и „24 часа”
Избират нови главни редактори на в. „Труд” и „24 часа” / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Избират нови главни редактори на в. „Труд” и „24 часа”
36914
Избират нови главни редактори на в. „Труд” и „24 часа”
  • Избират нови главни редактори на в. „Труд” и „24 часа”

Новият издателски борд на вестникарска група „България” обявява конкурси за главни редактори на „24 часа”, „Труд”, „168 часа” и „Седмичен труд”, заяви Любомир Павлов, президент на Издателския борд на групата. Ще има конкурс за първи директор на интернет сайта на вестникарската група, съобщи още той.  Венелина Гочева и Тошо Тошев се оттеглят от длъжността си на главни редактори на „24 часа” и „Труд” и ще заемат длъжността вицепрезиденти на издателския борд.

Всеки, който има идея или концепция, може да я представи и да участва в конкурса за главен редактор, каза още Павлов. „До този момент главните редактори на „168 часа” и „Седмичен труд” Николай Пенчев и Зоя Деянова остават като изпълняващи длъжността временно. Те, ако имат доброто желание, също могат да представят своите концепции и да участват в този конкурс”, обясни той.

Дотогава като временно изпълняващи длъжността на постовете на Тошо Тошев и Венелина Гочева вече са назначени Никола Кицевски - за в. „Труд”, и Борислав Зюмбюлев - за „24 часа”.

Гочева заяви, че след оттеглянето си от длъжността главен редактор, тя ще остане в чистия издателски бизнес. „Този борд ще гарантира високото качество на нашите вестници и ще ги развие. Този борд ще гарантира и ненамесата в редакционната политика. Това беше политиката и на ВАЦ в България”, коментира тя.

Тошо Тошев пък определи периода, през който е бил главен редактор на в. „Труд” като изключителен за живота му. „През тези 20 години се опитвах да давам всичко, което мога, на моя вестник. В същото време аз и страшно много получих от вестник „Труд”, заяви той. Тошев каза още, че съвсем съзнателно сменя професията си, защото всеки човек има нужда от промяна. „Получих предложение от новите собственици и аз го правя съзнателно. Човек не може да бъде цял век главен редактор на национален всекидневник”, обоснова се той.

Тошев ще бъде председател на борда на директорите в издателството „Медиа Холдинг” АД, като ще увеличи и акциите си в акционерното дружество. Гочева също е приела поканата да бъде акционер в „168 часа ООД”, което издава „24 часа” и „168 часа”.

Избират нови главни редактори на в Труд и 24 часа
netinfo


Вестникарската група ще се развива основно в посока модернизация на съдържанието, нови проекти и увеличение на тиражите и приходите, каза още Павлов. Той заяви, че няма да има съкратени журналисти, а дори може да се наложи назначаването на нови заради новите проекти. Идеята е да се модернизира съдържанието на вестникарската група и да се разшири възрастта на аудиторията му. Вестниците „24 часа” и „Труд” може би ще бъдат и леко раздалечени по съдържание, каза още Павлов. „Ще намалим някои разходи, ще оптимизираме други, но в никакъв случай няма да съкращаваме журналисти. Има хиляда други начини за намаление на разходите”, обясни той.