Интереси в наркобизнеса - една от версиите за взрива в Бургас
Интереси в наркобизнеса - една от версиите за взрива в Бургас / снимка: Sofia Photo Agency

Интереси в престъпния бизнес по всяка вероятност са причина за снощния взрив в жилищната сграда, в която живее Кристиян Коджуклиев, заяви директорът на ОДП Бургас комисар Павлин Димитров.

Интереси в наркобизнеса или финансови затруднения са версиите, по които се работи. Кристиян Коджуклиев, който се води за приближен на Димитър Желязков - Очите, вече е разпитан.

Полицията знае колко са били лицата, поставили взрива и работи по конкретни имена, заяви още комисар Димитров. Той потвърди, че взривът е бил с цел сплашване и увери, че полицията на всяка цена ще открие извършителите. Досега не е имало опити за сплашване или посегателство срещу Коджуклиев, допълни комисар Димитров.

Взривът избухна около 22.20 часа снощи на етажната площадка на първи жилищен етаж в кооперация, разположена на улица "Пробуда" 57 в Бургас. Вероятно взривното устройство е самоделно. Предполага се, че е насочено срещу Кристиян Коджуклиев, който живее в кооперацията. Останалите обитатели са предимно възрастни хора. Фирмата на Коджуклиев "Крим" ЕООД беше концесионер на плажната ивица на къмпинг "Градина" преди две години, когато се стигна до голямо напрежение сред собствениците на каравани, припомня БТА.

Концесионерът поиска от собствениците да му платят, независимо че вече веднъж са го сторили - на концесионера на къмпинга, който стопанисваше и плажа преди това.

Точният еквивалент на взривното вещество е в процес на установяване. От EVN са възстановили електрозахранването на сградата, което е било нарушено от инцидента. От взрива най-много е пострадала асансьорната система, първият жилищен етаж и партерният етаж.