Ситуацията на ГКПП „Капитан Андреево” е спокойна, уверяват властите. Към българската граница няма този засилен поток от движещи се мигранти, какъвто има към гръцката, съобщи репортер на NOVA.

Борисов изпрати армията и жандармерията на границата с Турция, за да спрат мигрантите

Стотици мигранти изкараха нощта на самия пункт на границата между Турция и Гърция. Те запалиха огньове, за да се стоплят в студената нощ. В Одрин ситуацията е спокойна.

Има опити за преминаване на нашата граница, но не са повече от предишните месеци. Не е ясно дали ситуацията ще се запази такава.

Гръцките граничари разпръснаха мигрантите на границата с Турция със сълзотворен газ

По-късно официална информация на брифинг даде директорът на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков. Към България все още нямаме и се надяваме, че няма да имаме, засилен мигрантски натиск, заяви той.

БГНЕС

Има единични случаи на опити на преминаване на границата, но няма нещо, което да е притеснително, увери главен комисар Кичиков.

Борисов по телефона с Ердоган: Няма заплаха за България от мигранти

Към този час има два опита за преминаване на границата с малък брой хора. Както ви казах, нищо по-различно от предходните дни, обърна се още директорът на Гранична полиция към медиите на ГКПП „Капитан Андреево”.

Към момента не е необходимо да изпращаме армия по границата, но имаме готовност, посочи главен комисар Кичиков. На границата сега са разположени екипи на жандармерия и служители от областните дирекции на МВР.
NOVA, БГНЕС