Идентифицираха трупа, открит на сметището в село Алеко Константиново
Идентифицираха трупа, открит на сметището в село Алеко Константиново / DarikNews.bg, архив

Установена е самоличността на мъжа, който бе открит разчленен на сметището в село Алеко Константиново. Това е 46-годишен жител на септeмврийското село Ковачево, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура-Пазарджик Снежана Стоянова. След публикациите в медиите сестрата на убития Спас Денин подала сигнал в полицията, че брат й не се е прибирал от 26 декември. 

"Спас беше добър човек, обичаше да си попийва. Обкръжението му не беше добро обаче", каза за Дарик кметът на село Ковачево Васил Василев. По думите му убитият мъж е бил разведен, но е живеел на семейни начала с друга жена от Лозен.

7 дни пазарджишката полиция бе мобилизирана по разследването за установяване самоличността на разчленения труп на мъжа, който бе открит на сметището край село Алеко Константиново. Тялото бе открито на 29 декември след подаден сигнал на тел. 112. Убийство е версията, по която работи полицията, съобщи говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

По данни на очевидци, тялото е изсипано от камион с боклуци. Трупът вероятно е разфасован с брадва или голям нож и след това изхвърлен в контейнер.

Очевидци разказаха, че тялото е било в чувал, главата е била откъсната от тялото и разследващи са я търсили повече от два часа. Стана ясно, че мъжът е бил обезобразен до неузнаваемост.

Все още не е установена датата и мястото на смъртта на мъжа.

Други новини от Пловдив