Хотел Орфей прекарвал гостите си през задния вход и гаражите?
Хотел Орфей прекарвал гостите си през задния вход и гаражите? / Sofia Photo Agency, архив

ХотелОрфей", чието име нашумя заради блокирани от охранителна фирма туристи, е вкарвал нелегално гостите си през задния вход и през гаражите, научи Дарик от свои източници. На 2-ри януари гардовете не допуснаха клиенти на хотела да се възползват от закуската, която влиза в туристическия пакет. Строгият режим е наложен от охранителна фирма от Враца, която е наета от най-големия кредитор на пловдивското търговско дружество „Орфей 2002" - СИБАНК. Това е втора охранителна фирма, до чиито услуги банката се обръща.

Договорът с първата е бил прекратен, защото преди време нейни служители на два пъти допускали туристи в хотела, макар вече да му е бил наложен запор.

Фирма „Орфей 2002" неколкократно е изпращала писма до финансовата институция, за да си уредим взаимоотношенията, заяви юристът Стефан Йовков, който представлява дружеството. По думите му банката не е излязла със становище. Беше входирано и официално писмо, в което имаше предложение за депозиране на твърда сума към банката в размер на 140 хил. евро. Въпреки това кредиторът предпочете хотелът да не работи, което е в ущърб и за тях, и за дружеството, каза още Йовков.

От банката коментираха, че са направили компромис на хотела да приема туристи на студентския празник и по Нова година. От януари дейността на „Орфей" е преустановена, защото дружеството продължава да не се издължава, категорични са от СИБАНК.

Други новини от Пловдив