Хиляди се поклониха пред подвига на героите на връх Шипка
Хиляди се поклониха пред подвига на героите на връх Шипка / netinfo
Вицепрезидентът Ангел Марин, заедно с други държавни представители и дипломати, беше на историческия връх Шипка.

„Шипка е място, на което идват поклонници, това е свято място. Необходим ни е този пример и вдъхновението на героите на Шипка, за да преживеем тежките моменти, които ни сполетяват. Нека от този връх още по-силно се чуе и нашето послание към сънародниците ни в Либия „Не сте сами”. Много ми е драго да видя тези знамена. Нека се чуе нашият глас, за да може и те да получат своя шанс и да идват заедно с нас на Шипка” – с тези думи българският вицепрезидента Ангел Марин се обърна към множеството, дошло да се поклони от всички краища на България пред подвига на героите на връх Шипка.

Марин припомни посланието от Александър Втори, отправено към българите, за съгласие в трудни моменти, с което можем да постигнем много. Заедно с българския вицепрезидент, при Паметника са представители на дипломатическите мисии от Русия и Украйна, депутати представители на местните власти и много българи.

Специално послание към дошлите да се поклонят на Шипка отправиха деца от Дряновско училище, както и към българските медици в Либия. Много са знамената „Не сте сами”, които се веят на Шипка и те буквално конкурират националния ни трикольор.

Преди това панихида за загиналите герои отслужи великотърновският митрополит Григорий, а в шипченския храм „Рождество Христово” – старозагорският митрополит. Официалните гости и гражданите поднесоха цветя и венци пред паметника на oсвободителите.