„Демокрация, права и свободи – ДПС“ подаде всички необходими документи за регистрация. Не е ясно хората от другата фракция какво са подали. Очакваме от ЦИК да спази Изборния кодекс и да се вземат предвид всички факти. Това каза пред NOVA Тимур Халилов - независим депутат, част от приближените до Ахмед Доган.

„Ние защитаваме волята на своите избиратели, за да се отстояват интересите им. Печатът е при нас, ние бяхме първи, а и бяхме представени от председателя Чакъров. Освен това няма изградена електронна платформа за заявления, така че да се подават онлайн. Нашите избиратели не искат Делян Пеевски да бъде част от ДПС. Той е изключен съвсем легитимно на 27 август и оттогава не представлява Движението. Фракцията около него цели само да унищожи партията“, заяви той.  

Според него въпреки административните пречки, близките на почетния председател ще успеят да регистрират партията ДПС. 

„Пеевски забрави всичко заради властта, същото важи и за обкръжението му. Той вероятно ще разчита на купуване на гласове, няма истински депесар, който да гласува за него. Г-н Доган ще се включи активно в работата на колективните органи на Движението“, посочи още Халилов.

По думите му в ДПС всеки получава своя шанс. „Оттук нататък е важно той как ще го оползотвори, видяхме истинското лице на Пеевски преди 8-10 месеца. В момента носим отговорността за това, че сме му дали такава възможност. Позициите се обръщат, не искахме да повярваме, че Пеевски е такъв. Сега, когато го повярвахме, всички останали не искат и остават на другата страна. „Демокрация, права и свободи – ДПС“ остана сама. Всеки ден получаваме сигнали от структурите ни за натиск от кметове и активисти на ГЕРБ да не работят с нас. Има и заплахи. В момента всички държавни институции се използват като бухалка“, смята той. 
nova.bg