Пеевски е подал заявление за заличаване на регистрацията на ДПС за изборите, посочи той
След безпрецедентната намеса на групата народни представители на изключения от ДПС Пеевски, които на 5 септември възпрепятстваха работата на ЦИК, днес бихме искали да ви запознаем с истинските лица на "Ново начало" и истинската им цел да унищожат ДПС. Това заяви в Народното събрание нечленуващият в група народен представител Тимур Халилов, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, като по думите му Пеевски е подал заявление за заличаване на регистрацията на ДПС за участие в новите предсрочни избори.

Коалицията, създадена от Делян Пеевски за изборите, е националистическа, а не евроатлантическа и това личи от програмите на партньорите в нея. Затова тя няма как да представлява избирателите на Движението за права и свободи (ДПС), посочи той.

Тимур Халилов: Не сме спокойни за сигурността на д-р Ахмед Доган

Халилов каза, че има едно ДПС, създадено от Ахмед Доган, и на всички хора, които споделят неговите принципи и идеали. Делян Пеевски и хората около него са изключени от ДПС и не представляват волята на избирателите от ДПС, подчерта народният представител. 

Делян Пеевски е изключен от ДПС и не говори от името на ДПС, посочи още той.

Със свое решение от снощи ЦИК прие указания „ДПС – Ново начало“ и „ДПС - Демокрация, права и свободи“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня