Градският съд заседава срещу Любо Гребеца от Наглите
Градският съд заседава срещу Любо Гребеца от Наглите / БГНЕС, архив

Софийски градски съд ще заседава днес срещу Любомир Димитров, по-известен като Любо Гребеца от групата на "Наглите", който е обвиняем за две убийства.

Обвинителният акт срещу Гребеца прокуратурата внесе в съда през 2015 г. Става дума за убийството на Юлиян Лефтеров и Иван Пайнавелов. Убийствата са от 2009 г. и са извършени в околностите на София.

Любо Гребеца е член на бандата на "Наглите", която направи редица отвличания преди 2010 г. Първоначално той бе осъден за 12 от 13-те отвличания на престъпната банда. В последствие Апелативният съд го оневини за още едно отвличане, но запази размера на присъдата му - 18 години затвор. През 2014 г. Върховният касационен частично измени присъдата по делото "Наглите". Гребеца получи 15 години затвор.

Убийството на Юлиян Лефтеров е извършено от Димитров умишлено на 8 януари 2009 г. в местността „Елата" между Плана и Железница. Гребеца е прострелял два пъти в областта на главата Лефтеров. Убийството е част от мнимото отвличане на самия Юлиян Лефтеров, организирано съвместно с жертвата.

Няколко месеца по-късно, на 12 април, заради неуредени финансови взаимоотношения Гребеца убил и Иван Пайнавелов. Убийството е станало на черен път в местността „Косанин дол", землището на Бистрица.

Източник: БГНЕС