/ iStock/Getty Images
Изгоряха 6 къщи
Локализиран е големият пожар, избухнал този следобед в хисарското село Старосел, при който изгоряха шест къщи, съобщи пред БТА кметът на община Хисаря Пенка Ганева.

Към момента гори само в една горичка, на всички останали места огънят е потушен, в селото също няма проблем, уточни Ганева.

На мястото са изпратени много екипи, пожарни коли и техника от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /РД ПБЗН/ от Пловдив, Карлово, Хисаря, Стрелча, Казанлък и др.

В гасенето участва вертолет "Кугар" от 24-а авиационна база Крумово, служители на горското стопанство от "Южно Централно държавно предприятие", доброволци и хора от селото.

При пожара, избухнал този следобед в с. Старосел, са изгорели шест къщи, няма пострадали хора, а обитателите на изгорелите къщи са евакуирани и настанени при техни близки. Надяваме се, че преди мръкване с общи усилия ще успеем да потушим пожара, поясни Ганева.

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия по молба на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".







БНР