/ БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров отрече слуховете, че ще продължи кариерата си като конституционен съдия. "Имам живот и след мандата ми на главен прокурор, но няма да ставан конституционен съдия", обясни в кулоарите на парламента Сотир Цацаров. 

Цацаров: Не използвайте трагедията край Своге за политически цели, грозно е

"За да може да говорите за номинация, трябва да имате на първо място съответно предложение. За да имате предложение, трябва това предложение да бъде обмислено. За да обмислите едно такова предложение, трябва да се даде ясна сметка на много факти и обстоятелства, включително и това колко е редно към края на мандата си, но не 3-4 или 5 месеца преди края, а около година и половина, главният прокурор да си тръгне", коментира Цацаров. 

Главният прокурор Сотир Цацаров с още един заместник

Той отбеляза, че не иска да коментира слухове и припомни, че мандатът не е смисълът на живота му. "Моят живот, моите приятели, моето семейство, моята кариера - тя не свършва с мандата. За всеки настъпва края на мандата. Вечни хора няма, ама да си мислиш че животът ти е мандатът, това означава да си сбъркан. Животът ми не е мандатът. Имам живот и след мандатът ми", категоричен бе главният прокурор.