Десислава Атанасова
Десислава Атанасова / БГНЕС
Депутатите от ПГ на ГЕРБ остават на позицията за един лев партийна субсидия, но са склонни за разговори, каквито ще инициират колегите им от "Обединени патриоти". Това обяви пред журналисти в парламента Десислава Атанасова.

БСП няма пари сега да върне надвзетата субсидия, похарчени са

 
„Ние твърдо стоим зад позицията си и решението на Министерски съвет за един лев партийна субсидия, такъв какъвто беше и вотът на българските граждани. Над 2,5 млн. лв. отговориха с "да" на въпроса на референдума", каза Атанасова.
 
По думите й парламентарната група на ГЕРБ е от 95 народни представители, а общо броят на депутатите е 240. "Така че ако нашето предложение не събере достатъчно подкрепа, в пленарна зала, виждаме че единствено "Воля" заявяват, че ще подкрепят един лев - сме склонни на разговори, такива каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти" през тази седмица", каза още Атанасова.

До края на юли решават за размера на партийните субсидии
 
Валери Симеонов, лидер на НФСБ и депутат от ПГ "Обединени патриоти" заяви пред медиите, че ще се постарае да бъде намерено бързо решение по въпроса със субсидиите. Той увери, че НФСБ няма да има проблем с връщането на надвзетата субсидия. "Не сме похарчили всичко за евроизборите", коментира Валери Симеонов.

БСП остава в готовност за диалог по темата за партийните субсидии