/ БГНЕС
ГЕРБ и коалиционните им партньори загубиха две седмици с решението си тепърва да обсъждаме проблема за партийните субсидии. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, който се проведе по-рано днес.

До края на юли решават за размера на партийните субсидии

„От днешната среща на управляващата коалиция ме впечатли желанието им тепърва да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на съвместно и разумно решение за размера на субсидиите”, заяви тя пред журналисти в Ямбол. Нинова припомни, че преди седмица БСП е предложила провеждането на точно такива разговори с партиите в парламента, но ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са отказали.

ГЕРБ вече върна надвзетите субсидии

„Нашата позиция е за намаляване на партийната субсидия, но не на един лев, както и за отваряне на възможностите за частно финансиране на партиите“, допълни Нинова. „Против сме частното финансиране на партиите, за да не могат частните интереси да си купуват партии”, категорична бе тя и добави, че БСП ще покаже аргументирано на другите партии какво е необходимо, за да могат партиите да работят независимо от частни интереси.
БТА