Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ
Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ / БГНЕС
Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ започна в Интер Експо Център. Организаторите използват модерни интерактивни средства като мултимедиа и 3D мапинг.

Очаква се ГЕРБ да даде нов мандат на Бойко Борисов начело на партията. Настоящият лидер на формацията е единственият кандидат за председателското място. Промени може да има в състава на Изпълнителната комисия и на Контролната комисия на партията.

Събранието стартира с обръщения на гости и на коалиционния партньор "Обединени патриоти". Зам.-председателят на ЕНП Дара Мърфи изрази задоволство, че България ще бъде ротационен председател на Съвета на ЕС догодина. В Европа има много предизвикателства, различни проблеми в отделните държави, но ще работим заедно за преодоляването им, увери той. И добави, че там, където социализмът се проваля, може да се успее с политика, каквато провежда ГЕРБ.

Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ
БГНЕС

Бе прочетено обръщение от председателя на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, както и от Джоузеф Дол, председател на ЕНП, който в аванс поздрави Борисов за избирането му за пореден път за лидер на ГЕРБ. Поздравителен адрес изпрати и Антонио Лопес, генерален секретар на ЕНП.

В началото към събранието се обърна Виктор Сотело, секретар на Испанската народна партия, който обърна внимание на предстоящото българско председателство на Евросъюза и увери в подкрепата на неговата формация.

Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ
БГНЕС

Поздравление отправи и международният секретар на Австрийската народна партия Моника Райнер.

От името на "Обединени патриоти" Волен Сидеров отбеляза, че като по-малък партньор са поели риска на политическо обезличаване, намаляване на рейтинга, защото бъдещето на страната ни е по-важно. Направихме го, защото такъв е и изборът на българските избиратели, които изместиха от третото място досегашната трета политическа сила, добави той. Председателят на ПГ на ОП не пропусна нападките на ДПС към националистическото обединение във властта, наричайки патриотите антиевропейци. Сидеров беше категоричен, че тези твърдения не се потвърждават до момента и са израз на нервност.

Четвъртото редовно Национално събрание на ГЕРБ
БГНЕС

Волен Сидеров увери, че се разбират прекрасно с премиера Бойко Борисов и нямат противоречия с него. Той пожела успешен четиригодишен мандат, който, по думите му, може да бъде прекратен предсрочно само, ако управляващите решат, а не отвън.