ГЕРБ и патриотите обсъдиха бъдещите си политически отношения
ГЕРБ и патриотите обсъдиха бъдещите си политически отношения / снимка: БГНЕС
ГЕРБ и патриотите обсъдиха бъдещите си политически отношения
80380
ГЕРБ и патриотите обсъдиха бъдещите си политически отношения
  • ГЕРБ и патриотите обсъдиха бъдещите си политически отношения

Коалиционните партньори от ГЕРБ и Патриотичния фронт проведоха поредна среща в Народното събрание, за да обсъдят бъдещите си политически отношение.

Патриотичният фронт постави ултиматум на ГЕРБ

На този етап патриотите не дадоха сигнал, че ще свалят подкрепата си към правителството, но нито съпредседателят на фронта Валери Симеонов, нито колегата му Красимир Каракачанов отговориха на въпросите за бъдещето на кабинета след срещата.

Междувременно председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че с наближаването на местните избори ще се покачва и напрежението в четворната коалиция, която подкрепя правителството.

Цветанов и патриотите отново обсъдиха 7-те точки, които от фронта поставиха като ултиматум за бъдещата подкрепа на кабинета.

„Дискутирахме по всяка една от темите какво е направено и какво предстои да се прави. Първата точка от исканията е свързана с Гърмен. Убеден съм, че с предприетите действия от страна на държавата - законът е на първо място. Стартирани са процедури през 2012 година. Има 124 акта за събаряне на незаконни постройки. По време на кабинета „Орешарски" тази заповед е отменена. През 2015 година отново всичко се възобновява по процедурата от 2012 г.", заяви Цветан Цветанов.

По темата за активната регистрация партньорите от ГЕРБ и Патриотичния фронт са се договорили да организират допълнителна работна среща. „Отворени сме за всякакъв диалог", подчерта Цветанов.