/ БГНЕС, архив
Финансовият министър Владислав Горанов коментира, че не вижда причина да бъде поискана оставката на Галя Георгиева, директор на НАП. Той бе категоричен, че тя е "успешен ръководител на приходната администрация" и е жертва, а не извършител на престъпление.

Директорът на НАП се извини за хакерската атака, няма да подава оставка

Пред журналисти в парламента Горанов каза: "Ние сме жертви на едно криминално деяние, чиито цели надминават обикновеното хакерство". Той коментира, че не е чул досега шефът на ЦРУ да напусне след "Уикилийкс".

Парламентарната комисия за атаката срещу НАП засекрети заседанието си

"Не мисля, че един успешен ръководител на приходната администрация, която заедно с Агенция "Митници", успя да увеличи с 50 на сто данъчните приходи за последните няколко години, заслужава това, дори за толкова сериозно деяние, което пак повтарям, ни превръща в жертви, а не в извършители на престъпление", каза Горанов.

Мярката срещу Иван Тодоров ще се гледа при закрити врата

Той бе категоричен, че не трябва да се обезглавява приходната администрация. По думите на Горанов отговорността за пропуските се носи от лицата, които са пряко отговорни. Той информира още, че двама служители на НАП вече не са работа. Това са директорът на "Информационна сигурност" и директорът на ИТ звеното в НАП.
БТА