Федерация поела министерски нощувки в Монако
Федерация поела министерски нощувки в Монако / netinfo

Българската федерация по мотоциклетизъм е поела разноските за нощувките в Монако на министрите на вътрешните работи Румен Петков, на отбраната Веселин Близнаков и на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, както и на заместник финансовия министър Кирил Ананиев. Това каза в интервю за предаването „Денят” на „Дарик” радио председателят на федерацията Богдан Николов. Четиримата бяха на петдневна визита в Монако за обявяването за № 1 в света на трасетата за мотокрос в Долна Митрополия и край Севлиево.

Вчера правителството отпусна на федерацията по мотоциклетизъм 3 900 000 лева от бюджетния излишък, като цялата Държавна агенция за младежта и спорта взема 8 200 000 лева. Ето какво обясни Богдан Николов за министерската визита в Монако:

Тези, които са били в Монако, както казахте министри и зам.-министри, това е целият организационен комитет на „Гранд при” на България със заместник-председателите си. В крайна сметка България получи две награди – най-големите в света, които се дават и колкото повече министри отидоха, толкова по-добре за имиджа на България, когато се отчита този успех.

Министрите и заместник-министърът на чии разноски пътуваха?

Заместник-министърът и министърът са си купили билети лично. Имат си и фактури за тези билети. Поели са си разноските за яденето. Спането се покрива от нас  от Българската федерация по мотоциклетизъм на пет човека... Eдин полет на там, който ние го взимаме на бартер срещу реклама. Министрите са си поели разноските по пребиваването там.  Хотелът е поет от Българската федерация по мотоциклетизъм - рекламен договор, който сме сключили.