/ ThinkStock/Getty Images
Директор на подготовката и провеждането на българското председателство на Съвета на Европейския съюз се очаква да приеме заплата от 670 лева на месец. Това става ясно от обява публикувана от ресорното министерство на един от популярните сайтове за търсене на работа, посочва bTV.
 
Обявата на Министерството за българското председателство е със сериозни изисквания. Кандидатите трябва да са магистри, с минимален опит 7 години, да владеят поне един от работните езици на ЕС. Изискват се също опит и познания в международните отношения, дипломация и политиките на ЕС.

Председателството на ЕС има уникалния шанс да ни обедини, смята Лиляна Павлова
 
Задълженията: да следи обучението на екипа на председателството; да координира и подпомага логистичното и протоколното обслужване на всички събития включени в календара на председателството; ще участва и в планирането на мерките за сигурност на събитията.
 
Междувременно обявата от сайта за намиране на работа се оказа изтекла. А от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз посочиха, че там била записана минималната заплата за длъжността.

Вижте кой ще влиза в създадения борд по председателството ни на Съвета на ЕС

 
На страницата на ведомството кандидатите ще прочетат друго – че работната заплата е в границите от 670 лв. до 3720 лв. За кандидат-директорите остава да се надяват, че победителят в конкурса ще получава заплата, по-близка до втората сума, а не до първата.
bTV