/ iStock
Днес над Западна и Централна България облачността ще е значителна и след обяд главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от южната четвърт.

Максималните температури ще са от 22° - 24° в западните райони от страната до 28° - 30° на изток, където ще има повече слънчеви часове.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер облачността ще се увеличи, но ще е без валежи. Ще духа умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Климатолог: Сегашното лято е едно от най-топлите у нас за последните няколко десетилетия

В планините облачността ще е значителна и след обяд на места в масивите от Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В петък ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, по-значителни над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. В събота ще бъде слънчево, след обяд в равнините - горещо. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Температурите ще се повишат с 4-5 градуса.
БТА