Етем покани руския министър на извънредните ситуации да посети България
Етем покани руския министър на извънредните ситуации да посети България / Снимка: Sofia Photo Agency
Вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем отправи покана към министъра на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу за посещение в България. Това стана ясно на официалната й среща с посланика на Русия Анатолий Потапов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии.

"Изразявам своята благодарност за оказаната помощ и ви каня да посетите България и Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Уверена съм, че това ще утвърди професионалното сътрудничество между двете министерства", се казва в благодарственото писмо до министър Шойгу, което министър Емел Етем връчи на руския посланик.

Министър Етем изказа признателността на българското правителство за помощта при потушаването на горските пожари през юли. В овладяването на създалата се тежка пожарна ситуация в областите Стара Загора и Хасково тогава се включи специализираният руски самолет ИЛ- 76.

Министър Етем връчи на посланик Потапов Почетния плакет на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и грамоти за членовете на екипажа на специализирания самолет ИЛ- 76.

На срещата с посланик Потапов са били обсъдени въпроси на сътрудничеството в областта на превенцията и ликвидирането на последиците от бедствия.