партия "Възраждане"
партия "Възраждане" / БГНЕС
Единствената партия извън НС с право на субсидия се отказва от нея
93120
Единствената партия извън НС с право на субсидия се отказва от нея
  • Единствената партия извън НС с право на субсидия се отказва от нея
Партия „Възраждане”, която е единствената формация извън новото Народно събрание с право на субсидия, се отказва от нея. Това заяви председателят й Костадин Костадинов. Той уточни, че ще бъде изпратено писмо до Сметната палата, в което ще настояват предвидените средства да бъдат пренасочени към благотворителни инициативи, за които държавата не отделя средства.

Костадин Костадинов
БГНЕС

От „Възраждане” призовават партиите, които ще бъдат част от новия парламент също да се откажат от финансовата подкрепа на държавата. Всички останали партии, които останаха под чертата за влизане в парламента, изгубиха правото на субсидия, тъй като се събраха на предсрочните парламентарни избори в коалиция.

Десницата остава и без партийни субсидии
 
И тъй като няма да използват субсидията, Костадинов посочи, че ще прави политика по модела на САЩ и Великобритания. "Ще разчитаме на дарения, на наши приятели, на помощ. Така ще правим политика", обясни той.  

А каква е целта пред партия „Възраждане” за следващите избори, без ползването на държавни пари? "Ние дадохме 5 хил. лв. и изкарахме 1%. Сега, ако се пошегувам, на следващите избори мисля да съберем 20 хил. лв. и да прескочим 4%", каза той.