ДСБ ще работят само с доказали се десни
ДСБ ще работят само с доказали се десни / netinfo

Демократи за силна България отварят вратата за разговори с всички доказали се десни сили за единодействие на следващите парламентарни избори, това е решението на Националното съвещание на партията, което се проведе във Велинград. Тъмносините ще работят с онези формации и неправителствени организации, които споделят целите им, обясниха за Дарик радио участници във форума.

Както Дарик радио още вчера ви съобщи, преобладаващото настроение по време на форума на ДСБ е било сътрудничеството със СДС да продължи и при подготовката за следващия парламентарен вот, която тъмносините смятат да започнат още от утре. Те не смятат ГЕРБ за доказала се дясна партия. Целите, които си поставят ДСБ, ако влязат в управлението, са подобряване на жизнения стандарт и увеличаване доходите на населението, максимален ръст на икономиката, премахване на сивия сектор в нея и борба с корупцията. Те ще работят и за намаляване на влиянието на Русия над страната ни.

Да започнат веднага консултации във всички парламентарно представени сили за изготвянето на нов избирателен кодекс са решили още тъмносините.

По време на форума е имало изказвания да не се обръща внимание на хора като депутата Нено Димов, за които проектът „ДСБ” е изчерпан, защото са единици, а да се наблегне на работата за изборите.

В заключителното си изказване лидерът на партията Иван Костов е представил решенията на форума, а по повод критиките към себе си, че лошо управлява, е пожелал да ги чува лично, а не чрез медиите. Той е споделил разбирането, че е трудно всички да са на едно и също мнение.