ДСБ поиска оставката на Московски
ДСБ поиска оставката на Московски / БГНЕС, архив
ДСБ поиска оставката на Московски
85950
ДСБ поиска оставката на Московски
ДСБ поиска оставката на Московски
ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски
  • ДСБ поиска оставката на Московски

ДСБ поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски заради корупционния скандал в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". От партията твърдят, че в практиката на агенцията е имало две корупционни схеми - едната на ГЕРБ, другата на ДПС. И попитаха дали хората на ДПС не са натопили тези на ГЕРБ. ОТ ДСБ поискаха още цялостни проверки и в други държавни структури, в които от години се говори за корупция.

Шефът на ДАИ остава в ареста

В ГЕРБ да спрат да си прехвърлят топката кой е отговорен за корупционния скандал в ДАИ и да не си мислят, че скандалът ще се потуши само с изключването от партията на арестувания шеф на агенцията Цветелин Цветанов, коментира Атанас Атанасов. Според него транспортният министър Ивайло Московски трябва веднага да си подаде оставката.

"Ясно е по правилник, че шефът на агенцията се назначава от министъра на транспорта, съгласувано с министър-председателя. При това положение министърът на транспорта би следвало да поеме отговорност и да си подаде оставка. В ръцете си държа всички тези сигнали, които хора от агенцията и от неправителствени организации са подавали през различни периоди от време. Даже още към самото назначаване на този г-н Цветанов през януари 2015 г. от Националното сдружение на превозвачите е било заявено публично, че това е най-неподходящият човек за тази позиция", каза Атанасов.

Той обясни, че на практика в агенцията е имало две корупционни схеми.

"Едната контролирана от ГЕРБ, другата контролирана от ДПС и се оказва, че реализацията е само срещу корупционната схема на ГЕРБ. Какво се случва с корупционната схема, която контролират от ДПС? Или може би хората от ДПС натопиха тези от ГЕРБ и решиха, че въпросът е приключил", допълни още Атанасов.

800 000 лева са иззети от задържаните служители на ДАИ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира позицията на Меглена Кунева, че Найден Зеленогороски е добър вариант за кандидат за президент на Реформаторския блок.

"Аз гледам с голяма симпатия всеки път, когато Найден Зеленогорски е кандидат за нещо", каза Кънев.

ОТ ДСБ за пореден път настояха Реформаторският блок да се определи къде точво стои в политическото пространство.