/ БГНЕС
България е единствената държава от ЕС, която все още не получава пари по Националния план за възстановяване и устойчивост. Затова настояваме правителството спешно да ни уведоми какво се случва с плана. Това заяви от името на парламентарната група на ДПС Джевдет Чакъров.

K: Два пъти отлагаме оценката на българския план за икономическо възстановяване

"Внесеното от нас искане за изслушване на вицепремиерът Асен Василев за пореден път не е включено в седмичната програма на Народното събрание. Какво се случва с Националния план? Премиерът Петков заяви наскоро, че правителството е внесло плана в ЕК. След това говорител на комисията съобщи, че в момента с България се дискутира внесения през октомври вариант, тоест няма внасяне на нов вариант", заяви Чакъров от парламентарната трибуна.

От ДПС обявиха, че имат големи притеснения за "съответствието на енергийните приоритети в плана и националните интереси на България."


ГЕРБ пита истина или лъжа са думите на премиера относно Плана за възстановяване

Джевдет Чакъров обърна внимание, че в четвъртък вечерта премиерът Петков е дошъл в парламента на коалиционен съвет за обсъждане на плана. "В петък много спешно се проведоха заседания на Обществения съвет към Министерство на финансите за обсъждане на проектите в плана", каза още той.

По думите му тези две събития са били кризисна пиар акция.

Очаквайте още подробности.