ДПС не е застаряваща мома, която чака да бъде пожелана, заяви Местан
ДПС не е застаряваща мома, която чака да бъде пожелана, заяви Местан / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Местан: ДПС не може да бъде поставена в положение на застаряваща мома, която чака да е пожелана
73604
Местан: ДПС не може да бъде поставена в положение на застаряваща мома, която чака да е пожелана
  • Местан: ДПС не може да бъде поставена в положение на застаряваща мома, която чака да е пожелана

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че движението и БСП не са скачени. Той отказа да каже конкретно възможна ли е коалиция с ГЕРБ.

„Кой е казал, че БСП и ДПС са обречени завинаги един за друг, кой е казал, че са скачени съдове и не е възможен диалогът с Лявото. Ние сме една центристка партия, която затова е центристка и това е съдбата на центристките партии по света и именно защото сме центристка партия сме отворени за диалог с партиите от демократичния спектър", заяви Местан в кулоарите на парламента, след като очаквано заседанието на парламента пропадна.

Сега ще направя новина, заяви лидерът на ДПС: „Понеже напоследък сме свидетели на една много мила надпревара кой по-силно се разграничава от ДПС, кой по-яростно ще изрече заклинанието: „Никога с ДПС"! Ами как ще ги разпознаем тези партии, те изглежда нямат друг признак на идентичност, освен разграничението от ДПС. Ако беше само една партия, щяхме да кажем - това е анти-ДПС партията, обаче подобни заклинания чувам и от ляво, и от дясно. И в един миг човек би могъл да си помисли, че някой вижда ДПС в положението на една застаряваща, селска мома, която чака да бъде пожелана", коментира Местан и допълни: "ДПС не може да бъде поставена в положението на застаряваща селска мома, която чака да бъде пожелана".

ДПС знае своята стойност, ДПС знае своята идентичност, ДПС знае от кои ценности не може да отстъпи, каза още лидерът на партията.

"Понеже е трета политическа сила, тя, ДПС носи участта на всички либерални партии - те да бъдат подкрепящи партии, както в България, така и по света. Тоест ние сме в положение на подкрепяща партия и ви казвам, че след изборите може да е по-актуален въпросът не кой ще пожелае ДПС, а може да се окаже вярна обратната посока - кого ДПС ще реши да подкрепи с оглед на интересите на България", допълни още Местан.