Домашен арест за шофьор, убил младежи в катастрофа
Домашен арест за шофьор, убил младежи в катастрофа / netinfo

Апелативният съд във Велико Търново потвърди мярката за неотклонение „домашен арест" за шофьор, убил двама младежи в тежка катастрофа край Луковит на 5 май тази година.

На 10 юли Ловешкият окръжен съд пусна от ареста 30-годишният Хуриет Сюлейманов. Мотивът е, че за извършени по непредпазливост деяния, независимо от тежките последици, законът предвижда задържането под стража да бъде за не повече от два месеца.

Сюлейманов ще изтърпява домашния си арест при родителите си в село Сеслав, община Кубрат. Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

В тежкия пътен инцидент преди Гергьовден загинаха Владислав Горанов и Николай Менков - студенти от Плевен, ранени бяха Иван Гюмишев и Цветелина Таслакова.

Третото момче се възстановява вече вкъщи, но Цветелина продължава да се бори за живота си в болницата. Направени са й над 20 хирургически интервенции, включително и черепно-мозъчна операция.

След инцидента Хуриет избягал от местопроизшествието и се укрил в къща наблизо, оставяйки приятелката си Албена да поеме вината, тъй като дори бил с отнета книжка. Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието, има 12 присъди за престъпления от общ характер.