/ БГНЕС
От година и половина ви обясняваме, че от дерогацията печели само и единствено режимът в Кремъл, а сметката я плаща българинът. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев от парламентарната трибуна.

Международно разследване: „Лукойл“ заобикаля ембаргото на ЕС за руски петролни продукти

Днес това ви го казаха и „Политико“, и това изведнъж стана новина, но това не е новина. „Политико“ ви каза, че средствата само за последните шест месеца, които са изтекли от джоба на българския потребител към режима на Путин, са достатъчни да финансират паравоенната организация Вагнер в продължение на една година. Само за шест месеца “Лукойл” от проходите, които събира от българския потребител, финансира групировката “Вагнер” за една година. От дерогацията печели само Кремъл и никой друг, заяви Добрев от трибуната.

Към момента има 12 държави в ЕС, в който бензинът в по-евтин отколкото е в България. Това е доказателство, че цялата дерогация отиват в полза на Русия”, добави Добрев.

По времето на ГЕРБ се е купувал руски петрол, но в последните две години на кабинета и преди войната делът на руския петрол в рафинерията е бил между 48%-52%. От началото на войната този дял стана 94%, каза още той.
БГНЕС