До дни искът на Бойко Борисов срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков ще бъде внесен в съда. Това съобщава 24 часа, като цитира адв. Менко Менков, защитник на лидера на ГЕРБ.

Бойко Борисов ще съди Бойко Рашков

"До ден два искът на бившия премиер Бойко Борисов срещу вътрешния министър Бойко Рашков заради негово изказване ще бъде внесен в съда. Документите са готови, чакаме само оригиналният запис на изказването на Бойко Рашков, който сме поискали от телевизиите преди седмица", обясни адвокатът на Борисов.

По думите му телевизиите били длъжни да го предоставят по закона за електронните медии. Това  щяло да стане още тези дни и след това веднага документите щели да бъдат подадени в съда. Делото ще бъде заведено в Софийския градски съд, където принципно се гледат искове за над 25 хил. лева.

БНБ: Борисов не е собственик на банка в България

Преди 10 дни Бойко Рашков заяви, че "през банка на Бойко Борисов пари за магистрала "Хемус" са били изпращани в чужбина".

„Докато прави тези фантасмагории, че аз имам банка, днес вече сме оформили документите и го давам на съд, защото това са сериозни обвинения", обясни тогава Бойко Борисов, който категорично отрече да има банка.

„Банката е на един човек, който е в близки отношения с Бойко Борисов, в много близки отношения. Там са били в много близки отношения Борисов, Румен Николов-Пашата, Маджо, Маргините и други”, уточни след това силовият министър.

24 часа