/ БГНЕС
Девет протестни шествия посрещат евроделегатите
95870
Девет протестни шествия посрещат евроделегатите
  • Девет протестни шествия посрещат евроделегатите
Девет протестни шествия ще затрудняват движението на автомобили и придвижването на делегациите в центъра на София в четвъртък, когато ще се състои официалното откриване на българското председателство. Това съобщи зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов на среща с журналисти във връзка с мерките за сигурност по време на председателството.

По думите му полицията ще работи гъвкаво, така че да гарантира както придвижването на официалните гости, така и правата на протестиращите и на останалите граждани.

Къде в София се забранява паркирането заради европредседателството?
 
Сред протестите на 11 януари са тези в подкрепа на Истанбулската конвенция, който ще се състои сутринта. След това, от 17.00 до 20.30 ч., са останалите - "за" и "против" втория лифт над Банско и други. "С организаторите на протестите са съгласувани маршрутите на движение, сборните и крайни пунктове, така че да не се пречи на движението на делегациите и вярваме, че това ще се спази от всички протестиращи", заяви Антон Златанов.
 
Протестите ще бъдат в две зони - бул."Витоша", площад "Независимост", бул. "Цар Освободител", площад "Св. Александър Невски" и другата - от паметника на Патриарх Евтимий, бул. "Васил Левски", ул. "Гурко", бул. "Раковски", паметника на Патриарх Евтимий до Руски Паметник, като на няколко пъти протестните маршрути се пресичат с движението на делегациите, за което ще се направи опит да бъде разминато във времето, обясни Златанов.