/ Деян Герговски
Първите ограничения в движението в София във връзка с Председателството на Съвета на Европа започват на 10 януари . Промените са заради официалното посещение на колегиума на комисарите на ЕК, съобщиха от Столична община.
 
Ограниченията ще важат до отпътуването на делегациите.
 
От 17.30 ч. на 10 януари до отпътуване на делегациите на 12 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, превозващи участниците в мероприятията, на ул. „Ген. Гурко“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „КнязАлександър I“.
 
От 17.30 ч. на 10 януари до приключване на мероприятията на 11 януари ограниченията ще важат и за ул. „Кн. Александър I“ между ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“; ул. „Аксаков“ между ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Г.С. Раковски“; ул. „Дякон Игнатий“ между ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“; ул. „Кузман Шапкарев“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Ген. Гурко“; ул. „Славянска“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Дякон Игнатий“; ул. „Г. Бенковски“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Иван Вазов“; ул. „Иван Вазов“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Дякон Игнатий“.
 
Ограничения ще има от 6.30 ч. до приключване на мероприятията на 11 януари и на пл. „Кн. Александър I“ срещу Национална художествена галерия между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Московска“.
 
От 17:30 ч. на 11 януари до приключване на мероприятията на 12 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Доспат“ между бул. „Витоша“ и ул. „Баба Неделя“; на ул. „Баба Неделя“ и на ул. „Д-р Христо Стамболски“.
 
Забранява се влизането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи мероприятията, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, също:
 
От 8:00 ч. до приключване на 11 януари по ул. „Ген. Гурко“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Кн. Александър I“; по ул. „Кн. Александър I“ между ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“; по ул. „Аксаков“ между ул. „Дякон Игнатий“ и ул. „Г.С. Раковски“; по ул. „Дякон Игнатий“ между ул. „Ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“; по ул. „Кузман Шапкарев“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Ген. Гурко“; по ул. „Славянска“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Дякон Игнатий“; по ул. „Г. Бенковски“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Иван Вазов“; по ул. „Иван Вазов“ между ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Дякон Игнатий“;
 
От 8:00 ч. на 12 януари до приключване на мероприятията по ул. „Доспат“ между бул. „Витоша“ и ул. „Баба Неделя“; по ул. „Баба Неделя“ и по ул. „Д-р Христо Стамболски“.
 
„Център за градска мобилност” ЕАД ще осигури специализирани автомобили за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили, само по нареждане на отдел „Пътна полиция” при СДВР, за времето и мястото посочени по-горе, съгласно чл.171, т.5 от Закона за движението по пътищата.