То е с измръзване на краката, но като цяло е в добро състояние

Сигнал за изгубено дете в гориста местност край Радомир е подаден този следобед на телефон 112. Два часа по-късно то беше открито невредимо.

Изгубеното момченце е на четири години и е от украински произход. То е било на разходка с родителите си в местността Манастирчето. Семейството живеело в Радомир от няколко години.

Майката и бащата влезли в черквата, за да запалят свещ, а малкият Юлиян останал отвън. Когато излезли няколко минути по-късно, детето било изчезнало.

"Момченцето е открито на 2 километра от мястото, от което е загубено", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов, който поздрави за добрата работа полицията, служителите от пожарната и на аварийно-спасителния отряд, както и всички доброволци, участвали в търсенето на момчето. По думите му условията са били изключително трудни.

"Детето е в добро състояние, настанено е в медицинско заведение с леко измръзнали крачета. Но всичко е наред с него", добави министърът.
 

Радомир дете полиция
МВР


Юлиян е намерен от трима полицаи от Радомир. "Тръгнахме нагоре. Видяхме в снега детски стъпки, но на някои места те се губеха. Получихме информация от местни жители, които също са видели следите в една местност. Тръгнахме заедно с тях и след малко чухме детето да вика. Видяхме го, гушнахме го, то беше доста разстроено", разказа Кирил Кирилов, който е сред униформените, стигнали първи до момченцето.

Родителите са обяснили, че често идват в района на параклиса, което било потвърдено от проверката на МВР. "По думите им са го оставили за 3-4 минути. Първоначално около 30-40 минути те сами са правили опит да го открият, след което подават сигнал на тел. 112", каза още Калин Стоянов.

Интересното е, че детето не само е успяло да измине само голямото разстояние, но се е движило нагоре в посока към планината.
 

Радомир дете полиция
МВР


Кметът на Радомир Кирил Стоев обясни, че няма представа дали родителите на момченцето работят, но самото то е записано и посещава детска градина в града.